Instructiedag hagelschieten

Speciaal voor het nieuwe cursusjaar bieden wij een aantal Instructiedagen aan gericht op het hagelschieten voor beginners. Tijdens de instructiedagen maakt u kennis met de locatie, de procedures en de schietbaan van Dorhout Mees. De cursusdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Beide delen sluiten nauw op elkaar aan. In het theoretische gedeelte gaat het op de eerste plaats om de basiskennis wapens, munitie, veiligheid, schietleer en schiettechniek welke noodzakelijk is om op een verantwoorde manier te kunnen deelnemen aan de Jachtopleiding. In het praktijkgedeelte wordt ruim aandacht besteed aan het vaardig, maar bovenal veilig omgaan met een vuurwapen, bezoekt u de verschillende schietposten en gaat u daadwerkelijk uw eerste ronde Jachtopleiding schieten. Een goed schot zit voor 90% in de juiste voorbereiding. Daarom alleen al is de instructiedag een trefzekere aanrader.

Programma instructiedag

hagelschieten

08:45 uur – Ontvangst (koffie/thee met krentenmik);
09:00 uur – Aanvang theorie;
10:30 uur –
Pauze (koffie/thee);
10:45 uur –
Start praktijk;
12:00 uur –
Afsluitende lunch & evaluatie.

Spaar voor extra rondes tijdens uw jachtopleiding en verzilver uw korting in de jachtwinkel

Een volle kaart is geld waard

Hoe werkt het?

 1. Bij elke ronde jachtopleiding hagel- of kogelschieten
  op onze baan krijgt u één sticker
 2. Sparen kan vanaf 1 december 2023 tot en met
  30 september 2024
 3. Plak de stickers op de spaarkaart
 4. Met 16 stickers is de spaarkaart vol
 5. Bij een volle en ingevulde spaarkaart krijgt u 1 ronde
  hagelschieten en 1 ronde kogelschieten cadeau in
  onze jachtwinkel
 6. Een volle kaart is geld waard: u kunt daarna de volle
  kaart gebruiken voor korting op de aanschaf van
  nieuwe hagel- of kogelgeweren in onze jachtwinkel
 7. Ingeleverde kaarten ten behoeve van de gratis
  oefenrondes worden als ‘gebruikt’ gemarkeerd
 8. Inleveren van je volle spaarkaart kan tot 31 december
  2024 in onze jachtwinkel

Oefenen voor het praktijkexamen

Op deze website boekt u gemakkelijk uw oefenronde hagel of kogel voor het praktijkexamen. Het is van belang om u goed voor te bereiden op het praktijkexamen. Daarvoor is het noodzakelijk om in ieder geval uw schietpaspoort vanuit de SJN te voltooien waarbij u minstens 6 keer de hagelopleiding dient te beoefenen en 4 keer de kogelopleiding. Bij Dorhout Mees kunt u terecht voor de hagel- en kogelopleiding.

Hoe maak ik de reservering?

Via de bovenstaande button ‘reserveer nu’ komt u op de pagina terecht waar u uw tijdslot kunt reserveren. Vervolgens kiest u de gewenste activiteit: hagel of kogel. Daarna kiest u de gewenste datum en het tijdstip. Vul hierna uw naam en gegevens in en reserveer. De betaling kunt u direct voldoen via IDEAL of met uw Combikaart. Wenst u nog een ronde hagel/kogel te reserveren? Dan dient u deze zelfde handeling nogmaals uit te voeren. Let hierbij op dat één ronde hagel 60 minuten duurt en één ronde kogel 20 minuten.

Merk Meester - Dorhout Mees LR-9879
DM
Jachtwinkel

Jachtwinkel & Geweermakerij

Naast het beoefenen voor de jachtopleiding kunt u bij Dorhout Mees ook terecht voor de aankopen van uw jacht. Wij bieden een ruim assortiment aan wapens, patronen, accessoires en kleding bestemd voor de jacht. Daarnaast hebben wij ook een geweermakerij. Mocht u een wapen van iemand anders overnemen welke moet worden aangepast aan uw formaat of wilt u een nachtkijker monteren op uw geweer? Dit alles is mogelijk in onze jachtwinkel.