De Jachtopleiding

Voor de uitoefening van de jacht is een jachtakte noodzakelijk. Bij het aanvragen van deze akte is het jachtdiploma één van de drie vereisten. Hoe behaalt u het jachtdiploma, ook wel cursus Jacht & Faunabeheer genoemd, en waar kunt u dit aanvragen? Dit verloopt via de Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN). De cursus Jacht & Faunabeheer is de basisopleiding ter voorbereiding van het jachtexamen voor de jacht met het geweer. Tijdens deze cursus bereidt u zich tevens voor op het theorie examen voor de jacht met jachtvogels en het examen jacht met een eendenkooi. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over bijvoorbeeld de inhoud, de planning of uw aanmelding voor de jachtopleiding? Dan verwijzen wij u graag naar de website van de SJN voor alle contactgegevens.

Spaar voor extra rondes tijdens uw jachtopleiding en verzilver uw korting in de jachtwinkel

Een volle kaart is geld waard

Hoe werkt het?

 1. Bij elke ronde jachtopleiding hagel- of kogelschieten
  op onze baan krijgt u één sticker
 2. Sparen kan vanaf 1 december 2023 tot en met
  30 september 2024
 3. Plak de stickers op de spaarkaart
 4. Met 16 stickers is de spaarkaart vol
 5. Bij een volle en ingevulde spaarkaart krijgt u 1 ronde
  hagelschieten en 1 ronde kogelschieten cadeau in
  onze jachtwinkel
 6. Een volle kaart is geld waard: u kunt daarna de volle
  kaart gebruiken voor korting op de aanschaf van
  nieuwe hagel- of kogelgeweren in onze jachtwinkel
 7. Ingeleverde kaarten ten behoeve van de gratis
  oefenrondes worden als ‘gebruikt’ gemarkeerd
 8. Inleveren van je volle spaarkaart kan tot 31 december
  2024 in onze jachtwinkel

Instructiedag Hagelschieten

Speciaal voor het nieuwe cursusjaar bieden wij een aantal Instructiedagen aan gericht op het hagelschieten voor beginners.  Tijdens de instructiedagen maakt u kennis met de locatie, de procedures en de schietbaan van Dorhout Mees. De cursusdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Beide delen sluiten nauw op elkaar aan. In het theoretische gedeelte gaat het op de eerste plaats om de basiskennis wapens, munitie, veiligheid, schietleer en schiettechniek welke noodzakelijk is om op een verantwoorde manier te kunnen deelnemen aan de Jachtopleiding.

In het praktijkgedeelte wordt ruim aandacht besteed aan het vaardig, maar bovenal veilig omgaan met een vuurwapen, bezoekt u de verschillende schietposten en gaat u daadwerkelijk uw eerste ronde Jachtopleiding schieten. Een goed schot zit voor 90% in de juiste voorbereiding. Daarom alleen al is de 1ste Instructiedag een trefzekere aanrader.

Programma:

08:45 uur – Ontvangst (koffie/thee met krentenmik);
09:00 uur – Aanvang theorie;
10:30 uur – Pauze (koffie/thee);
10:45 uur – Start praktijk;
12:00 uur – Afsluitende lunch & evaluatie.

Instructiedag Hagelschieten €100,- p.p.

Prijs inclusief theorie, instructie, munitie én lunch

Dorhout Mees

Bij Dorhout Mees kunt u terecht voor het beoefenen van de hagel en kogelopleiding. Dorhout Mees is de locatie welke haar schietbanen en overige faciliteiten aanbied voor de jachtexamens/cursussen. Heeft u vragen aan ons? Neemt u dan gerust contact met ons op.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.