De Jachtopleiding

Voor de uitoefening van de jacht is een jachtakte noodzakelijk. Bij het aanvragen van deze akte is het jachtdiploma één van de drie vereisten. Hoe behaalt u het jachtdiploma, ook wel cursus Jacht & Faunabeheer genoemd, en waar kunt u dit aanvragen? Dit verloopt via de Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN). De cursus Jacht & Faunabeheer is de basisopleiding ter voorbereiding van het jachtexamen voor de jacht met het geweer. Tijdens deze cursus bereidt u zich tevens voor op het theorie examen voor de jacht met jachtvogels en het examen jacht met een eendenkooi. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over bijvoorbeeld de inhoud, de planning of uw aanmelding voor de jachtopleiding? Dan verwijzen wij u graag naar de website van de SJN voor alle contactgegevens.

1ste Instructiedag Hagelschieten

Speciaal voor het nieuwe cursusjaar bieden wij een aantal Instructiedagen aan gericht op het hagelschieten voor beginners.  Tijdens de instructiedagen maakt u kennis met de locatie, de procedures en de schietbaan van Dorhout Mees. De cursusdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Beide delen sluiten nauw op elkaar aan. In het theoretische gedeelte gaat het op de eerste plaats om de basiskennis wapens, munitie, veiligheid, schietleer en schiettechniek welke noodzakelijk is om op een verantwoorde manier te kunnen deelnemen aan de Jachtopleiding.

In het praktijkgedeelte wordt ruim aandacht besteed aan het vaardig, maar bovenal veilig omgaan met een vuurwapen, bezoekt u de verschillende schietposten en gaat u daadwerkelijk uw eerste ronde Jachtopleiding schieten. Een goed schot zit voor 90% in de juiste voorbereiding. Daarom alleen al is de 1ste Instructiedag een trefzekere aanrader.

Programma:

09:00 uur – ontvangst;
09:30 uur – theorie hagelschieten;
10:30 uur – pauze;
11:00 uur – 1 ronde hagelschieten;
12:00 uur – lunch & evaluatie.

1ste Instructiedag €75,- p.p.

Prijs inclusief theorie, instructie, munitie én lunch

Dorhout Mees

Bij Dorhout Mees kunt u terecht voor het beoefenen van de hagel en kogelopleiding. Dorhout Mees is de locatie welke haar schietbanen en overige faciliteiten aanbied voor de jachtexamens/cursussen. Heeft u vragen aan ons? Neemt u dan gerust contact met ons op.