Jachtopleiding hagelschieten

De jachtopleiding hagelschieten is het onderdeel waar u de meeste tijd en energie in moet investeren, mits u al een geoefend schutter bent. Onder begeleiding van een gediplomeerde en ervaren instructeur leert u het kleiduif schieten met een hagelgeweer en de daarbij behorende veiligheid. Heeft u zich aangemeld voor het hagelschieten? Dan kunt u zich melden op ons terrein in ons restaurant. Wij vragen u 5 minuten voorafgaand de reservering aanwezig te zijn. Het hagelschieten duurt ongeveer één uur.

Verplicht

  • Gehoorbescherming;
  • Veiligheidsbril;
  • Cursuspaspoort.

1STE Instructiedag  Hagelschieten

Speciaal voor het nieuwe cursusjaar bieden wij een aantal Instructiedagen aan gericht op het hagelschieten voor beginners.  Tijdens de instructiedagen maakt u kennis met de locatie, de procedures en de schietbaan van Dorhout Mees. De cursusdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Beide delen sluiten nauw op elkaar aan. In het theoretische gedeelte gaat het op de eerste plaats om de basiskennis wapens, munitie, veiligheid, schietleer en schiettechniek welke noodzakelijk is om op een verantwoorde manier te kunnen deelnemen aan de Jachtopleiding.

In het praktijkgedeelte wordt ruim aandacht besteed aan het vaardig, maar bovenal veilig omgaan met een vuurwapen, bezoekt u de verschillende schietposten en gaat u daadwerkelijk uw eerste ronde Jachtopleiding schieten. Een goed schot zit voor 90% in de juiste voorbereiding. Daarom alleen al is de 1ste Instructiedag een trefzekere aanrader.

Programma:

09:00 uur – ontvangst;
09:30 uur – theorie hagelschieten;
10:30 uur – pauze;
11:00 uur – 1 ronde hagelschieten;
12:00 uur – lunch & evaluatie.